DIY: maak je eigen (bullen) kunstwerk met hout, draad en spijkers!

Ik had al eens verteld dat de Action 1 van mijn favoriete winkels is. Voor weinig geld kun je super leuke items scoren die je kunt gebruiken voor al je creatieve uitspattingen. Door een tv programma waarin een oude ambacht werd getoond, werd ik weer herinnerd aan wat ik al een tijdje wilde maken: een franse bulldog kunstwerk van draad en spijkers!

Dus vol goede moed ben ik naar de Action gereden en daar stuitte ik op een heel mooi robuust houten decoratieplateau van 40,5 x 15,5 cm voor € 2,39. Bij deze houtkleur vind ik een wit draad het mooiste afsteken en ik ben daarvoor geslaagd bij de Zeeman, waar ik een witte bol wol heb gekocht voor €0,99. Ik wilde mooie kleine spijkers gebruiken, zodat mijn kunstwerk niet al te grof zou worden. Bij Karwei kocht ik een zakje draadnagels, 700 stuks met een lengte van 15 mm voor €2,59 (ik heb er zo’n 148 gebruikt).

Aan de slag

Op internet heb ik een plaatje van een Franse bulldog opgezocht en heb deze op een A4tje geprint. Als je het zoekwoord ‘silhouette French bulldog’ intypt op Google, vind je er genoeg.

Daarna heb ik het A4’tje met plakband op het decoratieplateau vastgemaakt.

Ik ben gewoon maar ergens begonnen en heb spijkers in het hout geslagen langs de contouren van de Franse bulldog.

Wanneer je hiermee klaar bent, verwijder je het plakband en scheur je heel voorzichtig het papier los van het houten plateau.

Vervolgens leg je om 1 spijker met het draad een knoopje en zorg je ervoor dat je eerst de contouren van de Franse bulldog volgt, je omwikkelt iedere spijker met het draad.

Wanneer je hiermee klaar bent, leg je om de laatste spijker weer een knoopje, zodat alles goed vast blijft zitten. En dan ga je kris kras van boven naar beneden en van links naar rechts met je draad de Franse bulldog opvullen totdat je zelf vindt dat je kunstwerk er mooi uitziet. Vergis je je, geen paniek, je haalt het draad weer los en begint gewoon weer opnieuw. Ben je helemaal tevreden, leg dan een laatste knoopje om een spijker en knip het draadje af.

Resultaat

Dit is mijn Franse bulldog met draad en spijkers geworden.

 

Winactie

Voor de lezers van mijn blog heb ik een leuke verrassing!!! Like en deel dit DIY bericht op de Facebook pagina van Bulltastic Lifestyle openbaar (klik hier: https://b-m.facebook.com/bulltasticlifestyle/) én volg Bulltastic Lifestyle op Instagram via deze link: Instagram Bulltastic Lifestyle  dan maak je kans op dit toffe kunstwerk!!!

Verloting vindt plaats op woensdagavond 26 september om 20.30 uur, dan maakt Loulou de winnaar bekend. Houd Bulltastic Lifestyle op Facebook en Instagram in de gaten voor deze gave winactie!!! Uiteraard waardeer ik het enorm wanneer je je abonneert op mijn blog.

Ik hoop dat ik je weer heb geïnspireerd met deze DIY. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het mij gerust weten.
XXX

2018-09-18T19:49:55+00:00september 19th, 2018|Interior|0 Comments

Leave A Comment