DIY: Maak een unieke hondenmand van een vintage koffer!!

Vorige week struinde ik, zoals ik wel vaker doe, de kringloopwinkel bij mij in de buurt af.  Vaak kom ik leuke boeken tegen voor een prikkie en nu liep ik ineens tegen een geweldig stoere vintage koffer aan. Hier kon ik wel wat mee en een nieuw DIY project was geboren!!

Helemaal enthousiast met mijn aankoop voor €5,00 ben ik direct doorgereden naar de bouwmarkt om pootjes te scoren. Bij de Praxis kocht ik 4 strakke, mat zwarte meubelpootjes voor €2,99 per stuk. Ik haalde er nog een zakje metaalboutjes bij van 20 mm mét moertjes voor €1,80. Tijdens een uitlaat rondje met Loulou vond ik afgelopen week bij het grofvuil een prikbord van kurk. Omdat de koffer van skai leer is en de bodem teveel zou doorzakken, zou dit prikbord heel mooi als bodem kunnen fungeren voor mijn hondenmand. Het prikbord bleek precies de maat van de koffer te hebben, dat kon natuurlijk geen toeval zijn!!

Aan de slag

De tafelpootjes heb ik op het prikbord gezet en met een pen de uitsparingen op het prikbord getekend. Heel handig dat het van kurk is, want met een scherp mesje kon ik heel gemakkelijk gaten maken in het prikbord én in de bekleding van de skai leren koffer.

Ik heb de schroeven er door gedaan. Aan de onderkant van de koffer heb ik de meubelpootjes over de schroeven heen gezet. Vervolgens heb ik de moertjes stevig op de schroeven aangedraaid, zodat alle meubelpootjes goed waren vastgemaakt.

Nu had ik een stevige bodem voor de koffer en stond de koffer ook stabiel op zijn pootjes. Ik had nog een leuk giraffen kussen en ook dit paste precies in de koffer. Nu hoefde ik alleen nog wat leuke spulletjes er in te doen en het op te pimpen met een kleine vlaggenlijn. Loulou kon proefliggen!

Eindresultaat

Zo heb je voor nog geen twee tientjes een superleuke unieke vintage hondenmand.

Natuurlijk is het ook een leuk idee voor een kattenmand.

Ik hoop dat ik je weer op ideeën heb gebracht en ben benieuwd of je hier zelf ook mee aan de slag gaat. Laat mij weten wat je er van vond. Vergeet niet de vorige DIY te liken op de Facebookpagina van Bulltastic Lifestyle en deze openbaar te delen. Dan maak je kans op de winactie. Woensdagavond 26 september om 20.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Volg Bulltastic Lifestyle ook via Instagram en ik zou het super leuk vinden wanneer je je abonneert op mijn blog.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het mij gerust weten XXX

2018-09-25T16:20:31+00:00september 26th, 2018|Interior|0 Comments

Leave A Comment