DIY: Ontwerp je eigen (bullen) servies!

Een van mijn favoriete winkels is de Action, ze verkopen er werkelijk alles én veel voor weinig geld. Als je iets wilt uitproberen op creatief gebied en je nog niet helemaal zeker bent of dit echt iets voor je is, is het vaak een leuke winkel om toffe spullen te scoren. Zo ben ik tegen een leuk strak wit servies aangelopen en omdat er gebaksbordjes ontbreken in mijn servies, ben ik deze basic bordjes van de Action zelf gaan oppimpen. Voor 1 gebaksbordje betaalde ik €1,99. Ik wilde het simpel houden en wat past er beter bij mij dan Frenchies! Uiteraard kun je zelf je eigen item kiezen, of iets leuks er op schrijven. Ik neem je mee hoe ik het heb aangepakt.

Hoe ben ik begonnen

In hobbywinkel Pipoos heb ik een porceleinstift gekocht van het merk Panduro Hobby, een gemakkelijke stift van supergoede kwaliteit. Deze kostte € 4,50, klik hier: porselein-stift-zwart
De dikte van de stift die ik heb gekocht is medium. Je kunt verschillende diktes kopen én verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor zwart om het strakke karakter van het bordje te benadrukken.
Het oppervlak dat je wilt bewerken moet schoon en vetvrij zijn. Wanneer je de pen voor het eerst gebruikt, moet je deze flink schudden.
Het logo van Bulltastic Lifestyle heb ik als uitgangspunt genomen. De tekening van de Franse bulldog heb ik uitgeprint en daarna met een fijn schaartje uitgeknipt. Met dubbelzijdig plakband heb ik het uitgeknipte printje op het bordje geplakt en heb daarna de contouren van de tekening met mijn keramiek pen gevolgd. Voorzichtig heb ik de tekening eraf gehaald en de rest van de Franse bulldog met de zwarte pen ingekleurd. Je zou ook carbon papier kunnen aanschaffen, maar omdat ik dit plaatje vrij simpel vond, heb ik het op deze manier gedaan.

De ‘finishing touch’ van je kunstwerk

Toen ik klaar was met mijn tekening, heb ik deze minstens 4 uur laten drogen. Hierna kan het gebaksbordje in de oven. Je zet je kunstwerk in de nog koude oven op 160 graden Celsius en je laat het item 90 minuten daarin uitharden (je telt de 90 minuten vanaf het moment dat je oven de 160 graden bereikt heeft). Daarna laat je het bewerkte item in de oven afkoelen met de deur van de oven open. Waarna je kunstwerk goed is afgekoeld, kun je het voorzichtig schoon maken en is je eigen servies geschikt voor de vaatwasser tot 55-60 graden Celsius. Het beste kun je de keramiek pen horizonaal bewaren, zodat je hem meerde keren kunt gebruiken.

Het eindresultaat

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd hebt en ben benieuwd of je zelf hiermee aan de slag gaat. Ik kijk uit naar jouw kunstwerk!
Heb je vragen? Of wil je iets kwijt? Laat het mij weten.

XXX

2018-09-01T10:45:44+00:00september 1st, 2018|Frenchies, Interior|2 Comments

2 Comments

  1. Lisette 12 september 2018 at 08:31 - Reply

    Super gaaf bedacht!

    • Jolanda 14 september 2018 at 11:39 - Reply

      Dank je wel Lisette!! xxx

Leave A Comment