Een heerlijke soep tip voor het weekend: Bloemkoolbroccoli soep!

Ik ben een echte soep fanaat. Een gezonde soep kan ook super lekker zijn, heb je je bedenkingen? Dan daag ik je uit mijn recept voor bloemkoolbroccoli soep te proberen. Het is ook nog eens een soep die je heel snel op tafel tovert, handig als je andere leuke dingen voor het weekend gepland hebt staan en tóch een verantwoorde maaltijd wil eten.
Bij de Lidl haal ik bakken bloemkoolrijst en broccolirijst van 400 gram per stuk. Als je geen idee hebt wat bloemkool- of broccolirijst is, kijk dan eens in de koeling van je supermarkt, waar je ook de gesneden groenten vindt en zakken sla. Deze ‘rijst’ is niets meer of minder dan superfijn gesneden stukjes broccoli en bloemkool, te vergelijken met rijstkorrels, zo fijn gesneden, vandaar de naam bloemkool- en broccolirijst. Je kunt het gebruiken in plaats van rijst. Je wokt de ‘rijst’ dan op het laatst even mee met bijvoorbeeld kip en nasigroenten; het wordt veel gebruikt in een koolhydraatarm of beperkt dieet. Maar… in dit geval gebruik ik de bakken ‘rijst’ dus voor de soep, zodat je lekker snel je maaltijd op tafel hebt én het is net zo smaakvol. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? In mijn geval ziet mijn keuken er na afloop ook nog een stuk beter uit 😉

Wat heb je nodig voor de bloemkoolbroccoli soep voor 4 personen:

1 grote soeppan
Waterkoker
Beetje olijfolie
1 bak bloemkoolrijst van 400 gram
1 bak broccolirijst van 400 gram
3 grote uien
3 kleine teentjes knoflook
1 gedroogd Spaans pepertje
3 bakjes met spekblokjes van 250 gram per stuk
1 flesje kookroom (Culinaire room van Milbona, gekocht bij de Lidl)
2 runder bouillon blokjes van Maggi
1,7 liter gekookt water
1 zakje geraspte kaas

En dan nu aan de slag

Snijd de 3 grote uien en kleine stukjes. Laat in de waterkoker ruim 1,5 liter water koken.
In een grote soeppan giet je op de bodem een beetje olijfolie en zet deze op het vuur. Als de olie warm genoeg is, doe je de gesneden uien erbij. Je blijft de uien omscheppen totdat ze glanzend en een mooie goudgele kleur krijgen. Dan doe je de spekblokjes erbij en je blijft alles goed omscheppen. Vervolgens pers je 3 teentjes knoflook uit boven de pan en schep je alles nog eens flink om.

Daarna doe je de bloemkoolrijst en de broccolirijst uit de bakken erbij en nogmaals schep je alles even flink een paar keer om zodat alles goed warm wordt. Het water uit de waterkoker giet je bovenop en je roert alles nog eens goed door. Een klein Spaans pepertje verpulver je boven de pan en ook de 2 blokjes runder bouillon van Maggi.

Daarna laat je alles zachtjes 10 minuten doorpruttelen. Als laatste doe je de kookroom erbij en met de staafmixer zorg je voor een mooie gladde soep.

Serveren en smullen maar!

De soep schenk je in een soepkom en daar bovenop doe je nog een toefje geraspte kaas.

Laat mij weten of je de soep geprobeerd hebt en of je het lekker vond, ik ben heel benieuwd!! Mocht je nog een ander lekker en gezond soeprecept hebben, dan mag je mij die altijd mailen.
Eet smakelijk!! XXX

2018-09-14T12:23:05+00:00september 8th, 2018|Healthy Food|0 Comments

Leave A Comment