Mijn nieuwe verslaving: de rode puntpaprika!

In bijna elke supermarkt kom je ze tegen; de rode puntpaprika’s. Wat kun je ermee? De rode puntpaprika is zoeter dan de ‘gewone’ rode, groene of gele paprika en kun je uitstekend gebruiken voor een verantwoorde snelle lunch of voor de avondmaaltijd.
Steeds meer gaan er geluiden op dat paprika’s aan de buitenkant veel gifstoffen (pesticiden) bevatten. Zelf kies ik dan ook altijd voor biologische puntpaprika’s, de Lidl verkoopt ze o.a.
Paprika’s bewaar je het beste op een koele plek (12 °C), maar niet in de koelkast. De paprika wil namelijk nog doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Goed bewaard blijven paprika’s zeker een week goed.

De puntpaprika als lunch

Als lunch eet ik de puntpaprika meestal op deze manier (voor 1 persoon):
Benodigdheden:
1 (grote) of 2 (kleine) puntpaprika’s, 2 à 3 plakjes geitenkaas, walnoten, olijfolie, ovenschaal, (hete lucht) oven.
Ik bereid ze als volgt:
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
– Was de puntpaprika’s en snijd ze over de lengte aan 1 kant door.
– Haal de zaadlijsten eruit (dit gaat gemakkelijker dan bij een gewone paprika).
– Vul de puntpaprika met de plakjes geitenkaas.
– Strooi er wat gehakte walnootjes over (zakje walnoten haal ik ook bij de Lidl).
– Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
– Leg in de ovenschaal de puntpaprika’s en doe ze 20 à 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!!

 

De puntpaprika als diner

Als avondmaaltijd eet ik de puntpaprika op deze manier (voor 2 personen):
Benodigdheden:
4 puntpaprika’s, 400 gram runder gehakt, zakje Taco kruiden (Santa Maria), plakjes cheddar kaas, ovenschaal, (hete lucht) oven.
Ik bereid het als volgt:
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
– Rul het gehakt in een hapjespan en voeg de Santa Maria kruiden er aan toe
– Was de puntpaprika’s en snijd ze over de lengte aan 1 kant door.
– Haal de zaadlijsten eruit (dit gaat gemakkelijker dan bij een gewone paprika).
– Vul de open gesneden puntpaprika’s met het gekruide gehakt.
– Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.


– Leg in de ovenschaal de puntpaprika’s, leg er plakjes cheddar kaas overheen en doe alles 20 à 25 minuten in de oven.
– Serveer er eventueel een heerlijk frisse salade bij.
Eet smakelijk!!

Heb jij nog een lekker recept met puntpaprika’s dan houd ik mij aanbevolen!!! Heb je 1 van deze recepten uitgeprobeerd, laat het mij weten wat je er van vond!!

 

2018-09-05T15:57:03+00:00september 5th, 2018|Healthy Food|2 Comments

2 Comments

  1. Marlies Seuntiens 5 september 2018 at 16:44 - Reply

    Klinkt erg lekker Jolanda! De lunch variant ga ik snel proberen lijkt me heerlijk

    • Jolanda 7 september 2018 at 18:47 - Reply

      Ben erg benieuwd of je het lekker vindt, een nieuw recept volgt morgen!! Groetjes, Jolanda

Leave A Comment