Review: het nieuwe DOG Copenhagen tuigje van Welkom op Ibizabully

Eddie en Marlies van Welkom op Ibizabully zijn echte bulldog lovers en ik volg hen en hun Franse bulldog Jack al een tijdje via Facebook. Je kunt bij Welkom op Ibizabully o.a. 100% natuurlijke verzorgingsproducten bestellen welke kunnen bijdragen bij huidproblemen van je bulldog. Zo heb ik zelf bij hen al eens voor mijn Franse bulldog Loulou de Washbar shampoo besteld tegen jeuk en de Washbar vlooiendruppels, waar ik heel tevreden over ben.

Nu mocht ik via een winactie met de foto van Loulou het Comfort Walk Pro tuigje van DOG Copenhagen testen. Eddie en Marlies waren zelf al enthousiast over het tuigje, maar wilden graag nog een onafhankelijk testoordeel ontvangen.

Loulou en het tuigje

Vandaag mag ik de bevindingen van Loulou en mij met jullie delen. Ik kreeg vrij snel het tuigje van het Deense merk DOG Copenhagen toegestuurd en wat mij direct opviel is hoe robuust en stoer het oogt. De grijsbruine kleur (Mocca) met grijze accenten maken het een mooi, sober en aantrekkelijk tuigje, dat reflecterende accenten heeft; wat het vooral ’s avonds veilig maakt en ook handig is in de komende herfst- en wintermaanden.

Loulou is een teefje van 1 jaar en bijna 9 maanden en weegt 10 kg, zij heeft maat S getest, wat haar perfect past. Zowel de banden van het borstgedeelte als de banden op de flank zijn verstelbaar (op 4 punten in totaal) en daardoor goed passend te maken. Daardoor knelt het nergens en kan zij zich vrij bewegen tijdens het lopen, rennen, spelen en ja zelfs zwemmen. Zowel op het rug- als borstgedeelte zit een stoere matte aluminium bevestigingsring, wat handig is voor vervoer in de auto (Loulou zit in de auto in een autostoel), fiets (in het fietsmandje) maar natuurlijk ook tijdens het wandelen. Het enige nadeel van deze bevestigingsring vind ik dat hij niet rechtop blijft staan en een relatief kleine opening heeft. Loopt je hond los en moet je in een fractie van een seconde het tuigje vast kunnen maken, dan heb je hiervoor 2 handen nodig en kan het dus even duren voordat je de lijn vast hebt gemaakt. Loulou is een allemansvriend en loopt altijd keurig mee, maar mocht dat in jouw geval niet zo zijn dan kan dit vervelend zijn. Er zit nog een klein ringetje op het rug gedeelte, om een penning of lampje aan vast te maken, sportief staat het in ieder geval wel, net als het logo van DOG Copenhagen op de rug van het harnas.

Omdat Loulou een teefje is, heeft zij ook een smaller hoofd dan een reutje. Omdoen van het tuigje gaat zonder problemen. Bij het afdoen komt het tuigje tegen haar (grote) oren, wat Loulou zelf iets minder prettig vind merk ik. Heb je een bulletje (bijv. een reutje) met een breder hoofd; houd dan rekening met de maat of vraag Eddie en Marlies om advies.

Ons eindoordeel

Als wij dit tuigje een cijfer moeten geven, dan krijgt het van ons een dikke 8,5. Het sluit heel goed om Loulou’s lijf, geeft haar veel bewegingsvrijheid, is van robuust en duurzaam materiaal en ziet er ook nog eens hartstikke stoer en sportief uit. Wij hebben de kleur Mocca getest, maar het tuigje is ook te krijgen in de volgende mooie kleuren: Orange Sun, Purple Passion, Ocean Blue, Black en Wild Rose.

  

Ben je net zo enthousiast als wij over het DOG Copenhagen tuigje, dan mag ik nog een superleuke actie melden namens Welkom op Ibizabully: vanaf vandaag tot 16 september 2018 kun je met 10% korting de pre-order plaatsen met als kortingscode de naam van mijn vandaag gestarte blog bulltasticlifestyle. Dubbel feest dus!!! In je winkelmandje kun je bulltasticlifestyle invoeren in de kortingsbon.

Via deze link kun je het tuigje bestellen https://ibizabully.nl/product-categorie/tuigen-halsbanden-riemen/tuigen/

Loulou en ik willen Eddie, Marlies en Jack bedanken voor het mogen testen van dit geweldige tuigje XXX

2018-09-01T10:48:56+00:00september 1st, 2018|Frenchies|2 Comments

Leave A Comment