Review: een handgemaakte voer- en waterbak op perfecte hoogte voor jouw bulletje, kleine óf grote hond!!

Op de markt in Amsterdam Noord staat op het Buikslotermeerplein een geweldig mooie en gezellige dierenspeciaalkraam waar spullen worden verkocht voor honden, katten, vogels en knaagdieren. Een veelzijdige kraam waar ik graag altijd even kijk voor spulletjes of iets lekkers voor Loulou, mijn Franse bulldog. De eigenaren van de kraam hebben ook een webshop genaamd Honden & Kattenzooi, dat alleen gericht is op de hond en de huiskat. Ze kwamen er achter dat sommige dingen gewoonweg nog niet bestaan en omdat zij vragen en wensen kregen van hun klanten op de markt, zijn ze zelf vanuit hun eigen atelier allerlei spullen gaan bedenken, ontwerpen, knippen, naaien, schuren en timmeren. Met als resultaat het ontstaan van de Honden & Kattenzooi webshop!!

Zoektocht naar de perfecte voer- en waterbak op hoogte

Zelf had ik een vrij eenvoudige standaard voer- en waterbak voor Loulou. Wat mij al langere tijd irriteerde, was dat zij iedere keer met een voorover gebogen nek stond te eten en te drinken; waardoor zij alles naar binnen moest schrokken. Ik was daarom al een tijdje op zoek naar een voer- en waterbak op hoogte. Maar iedere keer hield de prijs mij weer tegen of het zag er gewoon niet zo mooi uit. Ik wilde wel graag iets kopen wat in mijn interieur paste. Wat was ik blij toen mijn favoriete marktkraam ineens hele toffe voer- en waterbakken op hoogte verkocht in verschillende hippe kleuren!

        

Ik ben gaan informeren en altijd wordt er deskundige en uitgebreide uitleg geven, ze nemen echt de tijd voor je. De voer- en waterbakken bleken handgemaakt. Eerst werden ze op een dagbesteding gemaakt, waar mensen werken die moeite hebben om aansluiting te vinden tot de arbeidsmarkt. Maar omdat die werkzaamheden en opdrachten daar nog al eens wisselen, hebben de eigenaren van Honden & Kattenzooi besloten de voer- en waterbakken in hun eigen atelier te maken. Omdat zij ze dus zelf maken, is het mogelijk om een custom made voer- en waterbak op hoogte te bestellen. Zo lieten ze mij weten er ooit eentje gemaakt te hebben waar 3 RVS bakken in passen, voor iemand met meerdere honden, super handig!!

Je kunt bij Honden & Kattenzooi al je wensen doorgeven en zij gaan dan kijken of ze jouw wensen kunnen verwezenlijken. De voer- en waterbakken hebben allemaal een vintage look van hout. Ze zijn getimmerd, geschuurd, geverfd met krijtverf en nog een keer opgeschuurd voor die mooie verweerde look. Als finishing touch zijn ze afgelakt met een oersterke matte lak ter bescherming van het houten frame. Best veel werk die de eigenaren er in hebben gestoken, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Ze zijn te verkrijgen in de volgende maten:

Maat S RVS 0,4 liter 44 x 17 x 10 cm hoog .
Maat M RVS 0,85 liter 40 x 19 x 13 cm hoog.
Maat L RVS 1,8 liter 51 x 27x 20 cm hoog.

Wil je een triobak, dan helpen de eigenaren van Honden & Kattenzooi je graag om de maten, kleur en de prijs met je te bespreken.

Mijn ervaring met de handgemaakte voer- en waterbak op hoogte van Honden & Kattenzooi

Ik heb zelf gekozen voor een antraciet kleurige in de maat medium (M), die perfect past bij mijn meubels.

De RVS bakjes zitten er los in en haal je er heel makkelijk uit om het eten en water in te doen.

Wat ik ook merkte, en dat vind ik eigenlijk het belangrijkste, is hoe makkelijk Loulou nu haar eten opeet. Ze hoeft niet meer met voorover gebogen nek haar eten naar binnen te werken, ze schrokt niet meer en kan nu heel ontspannen van haar maaltijd genieten. Ze kan nu nog beter haar bak uitlikken, en dat wordt gewaardeerd!!

En dan de prijs, die is heel vriendelijk al zeg ik het zelf. Ik heb zoals gezegd van te voren al heel wat onderzoek gedaan naar water- en voerbakken op hoogte die er ook nog eens leuk uitzien. En dan kwam ik al gauw in de buurt van de €50,– wat ik toch erg veel geld vind. Voor de medium variant betaalde ik €26,95.

De maat voerbak voor de grote hond (L) kost €39,95.

Voor een kleinere hond volstaat de maat small (S) en hiervoor betaal je €23,95.

Tip:

Ga je een dagje naar Amsterdam, sla dan een bezoekje aan de markt en dierenspeciaalkraam van Honden & Kattenzooi aan het Buikslotermeerplein zeker niet over! De markt is te vinden aan de begin/eind halte van de Noord-Zuidlijn, halte Noord. En anders kun je ook gezellig even neuzen op de webshop van Honden & Kattenzooi. Wil je ook de voer- en waterbak op hoogte bestellen, klik dan hier: Honden en Kattenzooi Voerbakken

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het mij gerust weten.
XXX

2018-09-12T08:38:19+00:00september 12th, 2018|Interior|0 Comments

Leave A Comment